Circuite

Cheile Nerei si Semeringul Banatean

 

Putin probabil sa nu fi auzit de Banatul Montan si de Cheile Nerei, deoarece sunt foarte multe publicatii in presa din Romania si cea internationala despre frumusetea acestui loc. Daca pana acum nu ai ajuns in zona sau iti doresti sa revezi aceste locuri unice de o frumusete aparte in Romania, noi vom profita de weekendul prelungit de Rusalii si am pregatit un program in care vom vizita cele mai importante si frumoase obiective din zona Banatului Montan.

 

Printre obiectivele turistice destinate acestui circuit se regasesc: 

 • plimbare cu trenul pe Semeringul Banatean, prima cale ferata din Romania,
 • ne  bucuram de Cascada Bigar (votata cea mai frumoasa cascada de National Geographic),
 • Ochiul Beiului,
 • Cascada Beusnita,
 • Cheile Nerei ( traseu de 10 ore),
 • Lacul Dracului,
 • Tunelele Romane,
 • Cascada Vaioaga,
 • Morile de apa de la Eftimie Murgu,
 • Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele.

Daca ti-am atras atentia, mai jos iti prezentam programul detaliat al evenimentului:

 

Plecare: vineri 18.06.2021, ora 06:00 cu minivan/autocar, in functie de numarul de participanti, din Piata Victoriei, parcarea centrala.

 

Intoarcere: luni 21.06.2021, orele 22:00, in functie de trafic, la Piata Victoriei, parcarea centrala.

 

Ziua 1 (Vineri, 18 iunie):

Ne vedem la ora 05.30 in Piata Victoriei, parcarea centrala si pornim la drum pe ruta Bucuresti - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Sasca Romana.

Prima vizita va fi la Eftime Murgu din Cheile Rudariei, unde vom gasi cel mai mare complex Molinologic din Sud-Estul Europei, cu 22 de mori de apa cu ciutura, asezate asemnea unor salbe de margele pe o suprafata de 3 km in sat dar si in afara lui.  Morile de apa fac parte din Patrimoniul National. Incepand cu anii 2000, acestea au fost reconditionate de catre Muzeul Astra din Sibiu iar toate morile sunt functionale si folosite de catre sateni.

Va fi imposibil sa trecem si sa nu oprim pentru a face cateva poze. pe langa cascada Bigar, cea care a fost votata de catre National Geographic in top 10 cele mai frumoase caderi de apa din lume. Cascada este formata de un izvor de apa subterana care se scurge pe un perete calcaros acoperit integral cu muschi, inalt de 7-8 metri.

Apoi vom ajunge in Sasca Romana, localitatea in care ne vom caza si unde vom petrece urmatoarele zile.

Vom avea timp liber pentru piscina si cina.

 

Ziua 2 (Sambata, 19 iunie):

Servim micul dejun si ne pregatim pentru a parcurge Cheile Nerei, cele mai lungi chei din Romania ( 22 km). Aventura incepe inca de la cazare pentru ca vom fi tranportati pana in satul Sopotul Nou cu o basculanta sau tractor cu remorca.

Vom cobori din mislocul de transport neconventional si ne vom pregati pentru a traverseaza o zona de carst foarte spectaculoasa si unica in Romania. Peisajul este variat si vom parcurge mici tuneluri printre peretii stancosi dar si prin diverse vaduri. In traseul nostru din chei vom vedea si Lacul Dracului, care s-a format odata cu prabusirea tavanului pesterii cu acelasi nume. Cu o suprafata de aproximativ 700 mp si o adancime maxima de 14 m, este unul dintre cele mai mari lacuri carstice din Romania.

Traseu: Satul Sopotul Nou - Lacul Dracului - Cheile Nerei - Podul Bei

Durata traseu: 10 - 11 ore.

Lungime: 22 km.

Dificultate: Usor.

Seara: Cina si relaxare la cazare.

 

Ziua 3 (Duminica, 20 iunie):

Cea mai cunoscuta legenda despre Ochiul Beiului este cea care spune ca, in vremea Imperiul Otoman, un oras sau o provincie era condusa de un bei. Fiul unui bei din zona s-a indragostit pana peste cap de fiica unui cioban. A decis sa o rapeasca pe tanara si a inchis-o in Turnul Mare din Cheile Nerei. Totusi, in toiul noptii, fata fugit folosindu-se de o funie impletita din propria rochie. Beiul a poruncit atunci ca fata sa fie ucisa. Fiul lui, suferind din dragoste, a fugit in padure, unde a plans pana a facut un lac din lacrimile lui.

 

Dupa ce vom servi micul dejun, vom vizita Lacul Ochiul Beiului, lacul care nu ingheata niciodata si Cascada Beusnita. Cascada se află pe râul Bei, în amonte de lacul Ochiul Beiului şi cuprinde de fapt mai multe mini cascade formand impreuna o cadere de apa de 15 m. 

 

In traseul  nostru pana la Cascada Beusnita si Ochiul Beiului vom vedea si Cascada Vaioaga o alta cascada foarte spectaculoasa. 
Traseu: Sasca Romana - Tunelele Romane -  Podul Bei - Ochiul Beiului - Cascada Beusnita - Retur

Durata traseu: 7 - 8 ore.

Lungime: 18 km.

Dificultate: Usor.

Seara: Cina si relaxare la cazare.

 

Ziua 4 (Luni, 21 iunie):

Servim micul dejun si ne vom pregati bagajele pentru a pleca catre casa insa ramanem in zona pentru o plimbare cu trenul de la Oravita la Anina unde se afla cea mai veche cale ferata montana din Romania. Aceasta a fost contruita de catre austrieci intre anii 1855 si 1863. In cei 34 de km, calea ferata trece peste 10 viaducte si prin 14 tunele sapate in stanca.

Apoi ne oprim la Ponoarele unde vom vedea cel mai mare pod natural din Romania, al doilea din Europa. “Podul lui Dumnezeu” s-a format prin caderea peretlui superior al unei pesteri si masoara 30 m in lungime, 13 m inaltime si latime 22 m.

La Ponoarele ne vom opri sa servim si masa dupa care vom continua drumul nostru spre Bucuresti.

 

Dupa 4 zile pline, revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată! 

 

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures

 

 

Prețul: 750 RON

Pret Adventures Club Member: 675 RON (vezi regulamentul Adventures Club aici)

**ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ****Rezervarea se face prin plata unui avans de 350 lei, restul de plată se va efectua pana la 14 iunie**

 

Pretul include:

 • Transport cu autocar/minivan
 • Cazare pensiune  in camere duble si triple
 • Mic dejun + cina
 • Ghid National
 • Insotitor grup
 • Asistenta pe tot parcursul excursiei

 

Pretul nu include:

 • Intrarile la obiective
 • Alte cheltuieli personale
 • basculanta/tractor din Sasca RomanaGrup minim de participanti: 15

Grup maxim de participanti: 30

 

* Termen de plata: 14.06.2021,in limita locurilor disponibile!

 

  Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

Ups, ne pare rau, pentru aceasta excursie nu mai sunt locuri disponibile!
Social Media

Plata Online

 • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.