Circuite

Circuit in Egipt

 

Un străvechi proverb arab spune ca “Omul se teme de timp iar timpul se teme de Piramide”. Astfel va invitam sa vizitam impreuna cea mai veche destinatie turistica din întreaga lume.

La ce te gandesti prima data cand auzi despre un circuit în Egipt? Poate Marea Piramida a lui Keops, Safari în deșert, Croazieră pe Nil, Luxor, Snorkeling în Marea Roșie, Antichitate, Hoteluri de Lux, Croazieră în Marea Roșie. Cu siguranța Egipt este o țară foarte ofertanta pentru turism și ne-ar trebui multe zile să putem explora fiecare parte a acesteia, însă noi am gandit un program foarte bine structurat pentru 7 zile.

In circuitul propus vizitam cele mai importante obiective turistice, dar vom avea timp și de relaxare și plajă!

 

Program:

 

Ziua 1 - Bucuresti - Cairo ( Joi, 30.09.2021)

Ne vom intalni la ora 22:00 în aeroportul Otopeni.

 

Ziua 2 -  Cairo - Hurghada  (Vineri, 01.10.2021)

Decolare la ora 00:30, cu destinatia Cairo și sosire în jurul orei 02:15. După ce vom trece de formalitatile vamale si control de viza ne vom intalni cu ghidul nostru local.

Autocarul ne va duce către hotelul din Hurghada unde ne vom caza în jurul pranzului. Avand in vedere drumul lung pe care l-am parcurs, in prima noastra zi in Egipt vom avea parte de plajă, relaxare și timp liber.

Cazare hotel 5*  in Hurghada, all inclusive.

 

Ziua 3 - Hurghada - Insula Paradisului - Hurghada (optional) (Sambata, 02.10.2021)

Servim micul dejun și ne pregătim de o aventura pe mare: vom face o croazieră! 

Va fi o zi în care vom avea parte de distracție, plaja, snorkeling printre corali și pești colorați si la final ne asteapta o petrecere pe barca. Pranzul va fi servit pe barca în stil barbeque.

În a doua parte a zilei ne vom întoarce la hotel dupa care avem timp liber.

Excursia pe mare este opțională.

Cazare hotel 5* in Hurghada, cu all inclusive.

 

Ziua 4 - Hurghada - Luxor - Valea Regilor - Hurghada (optional) (Duminica, 03.10.2021)

După ce vom servi micul dejun, va propunem o călătorie în timp, până în antichitate! Orașul Luxor este considerat unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume!

Prima oprire va fi la Templul Karnak pentru a vizita “Ipet-Isut” – “Locul Cel Mai Desavarsit”, așa cum au numit egiptenii din antichitate acest templu. Desi este o ruina, a ramas spectaculos si posibil cel mai mare complex al unui templu construit vreodată. După Karnak, vizitam templul Luxor.  Intrarea în acest templu este marcată de imensele statui ale lui Ramses al 

II-lea. Templul a supraviețuit inundatiilor Nilului și invaziilor străine. Este un templu pur egiptean, cu coloane și pereți plini de hieroglife. Aici vom vedea cum Alexandru cel Mare și-a înscris viata în istoria templului și vom vedea perechea obeliscului luat de francezi și ridicat în Place de la Concorde in Paris.

Pastrand aceeasi atmosfera, traversam Nilul și poposim pe malul vestic, iar prima noastra oprire este la Templul lui Hatshepsut. Acesta este localizat într-un spațiu superb: templul se înalță dintre terase ample, care sus se unesc cu un golf mare, din stanci de calcar. Aura mistică ce învăluie templul se datoreaza în mare parte chiar personalității lui Hatshepsut, singura femeie –faraon din Egiptul Antic. A rămas in istorie ca regenta invidioasa care a uzurpat tronul ce-i revenea fiului său vitreg, Tuthmosis al III-lea, care, după moartea acesteia, a poruncit sa fie distruse imaginile ce-o arătau pe Hatshepsut ca faraon.

Vom servi masa de pranz la unul dintre restaurantele de pe malul Nilului și apoi vom vizita malul vestic al Nilului. Poposim în Valea Regilor, o vale aridă, situată între dealuri stâncoase, fiind unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. În timpul celei mai infloritoare epoci din istoria Egiptului Antic, toți faraonii erau îngropați aici, in morminte adanci, de o extraordinara frumusete, ornamentate cu imagini inchipuind Viața de Apoi. Aceste încăperi adaposteau comori neasemuite. Deși aproape toate au fost jefuite în Antichitate, nu poți sa te gandesti ca nu mai exista o ascunzatoare minunată care așteaptă sa fie descoperita! Valea Regilor adaposteste atat de multe morminte, incat egiptologii au de lucru continuu de aproape două secole! 

Dupa o zi plina si incarcata cu istorie, dar și cu voie buna, ne vom întoarce la hotelul nostru din Hurghada pentru a servi cina.

Cazare hotel 5* in Hurghada, cu all inclusive.

 

Ziua 5 - Hurghada - Safari in desert - Hurghada (optional)  (Luni, 04.10.2021)

 

Ar fi pacat sa vizitam Egiptul și să nu avem parte de un safari in desert! Am pregatit un program de safari în care ne vom putea bucura de o mega aventura cu Buggy, ATV sau masina 4x4. Aventura noastra dureaza o jumatate de zi: vom servi pranzul cu beduinii în desert, vom vedea un spectacol de dans tradițional și ne vom plimba cu camilele!

În a doua parte a zilei ne întoarcem la hotel și vom avea parte de relaxare la plaja sau piscina.

Cazare hotel 5* Hurghada, cu all inclusive.Ziua 6- Hurghada - Cairo  (Marti, 05.10.2021)

În prima parte a zilei ne vom bucura de plajă și relaxare, apoi cu bagajele făcute mergem către Cairo. Ne cazam la hotel 4*, pozitionat foarte aproape de piramide, servim cina.

 

Ziua 7 - Cairo ( Miercuri, 06.10.2021)

Pașii ne poartă prin colbul istoriei. Vedem și locuri ce nu sunt de obicei în tururile obișnuite.

Mergem la Memphis, vechea capitala a Egiptului, fondată acum 4000 de ani si vizităm Saqqara, necropola capitalei Memphis unde vom vedea celebra Piramida a lui Djoser, numita și piramida în trepte, precursoarea marilor piramide de la Giza.

După vizita vechi capitale mergem sa servim pranzul dupa care vizitam celebrele piramide Keops, Kefren și Mikerions; aditional, doritorii pot intra în camerele interioare din Marea Piramida. Mai departe mergem si  vizitam Sfinxul.

Incheieam ziua cu scurte vizite la o fabrica de papirusuri și la o fabrica de uleiuri esentiale egiptene.

Seara ne cazam la un hotel langa piramide de unde putem urmări spectacolul nocturn în care piramidele sunt colorate cu raze de lumina.

Cazare hotel 4* in Cairo

 

Ziua 8 - Cairo - Bucuresti (Joi 07.10.2021)

Azi mergem sa vizitam cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singure civilizații: Marele Muzeu Egiptean, ce cuprinde peste 250.000 de artefacte, incluzand nepretuitele comori găsite în mormantul lui Tutankhamon. Veți avea privilegiul de a fi printre primii vizitatori ai noului muzeu ce se va deschide în aceasta vara, vechiul muzeu fiind scos din uz. Mai departe, ne continuam ziua cu vizitarea citadelei și a moscheii lui Mohammed Ali. Aceasta a fost construită de Saladin, citadela domina Cairo și a fost locuința conducatorilor Egiptului între secolele 13-19. De asemenea, adaposteste Marea Moschee a lui Mohammed Ali, construită din alabastru, pe la 1850, în stil otoman.

Incheiem circuitul nostru in Egipt cu shopping în marele bazar Khan el Khalili, unde veți avea ocazia sa va targuiti pentru suveniruri.

Dupa sesiunea de shopping, ne indreptam spre aeroport. Ne asteapta un zbor de noapte, la ora 03:00. Sosirea pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti la ora 06:50.

 

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată! Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Pretul: 790 Euro

Include: 

- transportul cu avionul București - Cairo - București cu compania Tarom,

- taxe aeroport,

- bagaj de mână și de cala (25 kg),

- transportul cu autocarul în Egipt,

- 4 nopți de cazare la hotel de 5* cu all inclusive in Hurghada,

- 2 nopți de cazare la hotel 4* cu vedere spre piramide in Cairo, cu mesele incluse,

- ghid local în limba română și engleza,

- insotitor grup,

- intrările la obiectivele din program.*Nu include

- Testul COVID PCR,

- Viza de intrare în Egipt -  25 USD/pers

- Bacsis pentru ghizii din Egipt - 20 euro/pers

- Croazieră pe Insula Paradisului - 40 euro/pers,

- Vizita la Luxor - 50 euro/pers

- Safari in desert - 40 euro/pers

- Asigurarea medicala (va putem ajuta cu oferte);

- Asigurarea storno (va putem ajuta cu oferte);

- Alte cheltuieli personale (de ex. suveniruri);

 

- pentru rezervare sa achita un avans de 350 euro/persoana,

- pana la 15 august se mai achita 220 euro/persoana,

- pana la 15 septembrie se mai achita 220 euro/persoana.Important de stiut:

- Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

- Plățile în Egipt se fac în moneda locală Lira Egipteana, se schimba la fata locului din USD sau din EURO.

 

Grup minim pentru organizarea circuitului:15 persoane.

 

Termen de plată: 15.09.2021, în limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

 Ups, ne pare rau, pentru aceasta excursie nu mai sunt locuri disponibile!

 

 

Social Media

Plata Online

  • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.