Circuite

Clisura Dunarii si Ciucaru Mare

 

 Vă invitam intr-o frumoasă excursie la Cazanele Dunării, zonă cunoscută şi sub denumirea de Clisura Dunării.

Vom putea descoperi frumuseţea grandioasă a acestui loc pe teritoriul localităţilor Eşelniţa şi Dubova.

Accesul il vom face pe DN57, singurul drum ce te poate  duce în acest loc de poveste, care face legătura între municipiul Orşova şi localitatea Moldova Nouă.

Odată ajunsi la  destinaţie, vom constata ca ne aflam in  cea mai spectaculoasă porţiune de pe cursul fluviului, unde Dunărea întâlneşte Munţii Banatului şi masivele muntoase de pe malul sârbesc. Cazanele Dunării se întind pe o lungime de nouă kilometri. Aici peisajul zonei este impresionant, o îmbinare perfectă între stânci abrupte şi apele învolburate ale Dunării.

Din loc în loc, vom putea vedea pâraiele ce coboară din munte şi se varsă în Dunăre formează golfuri şi estuare. Cel mai spectaculos dintre acestea este Golful Mraconia, străjuit de uriaşul chip al lui Decebalus Rex, sculptat în stâncă. Chipul lui Decebal este cea mai mare statuie săpată într-un versant muntos din Europa şi măsoară peste 50 de metri.

 

Daca ti-am atras atentia iti prezentam mai jos programul detaliat al excursiei!Durata: 3 zile / 2 nopti

 

Plecare: Sambata 08.05.2021, ora 05:30 cu minivan/autocar, in functie de numarul de participanti, din Piata Victoriei, parcarea centrala.

 

Intoarcere: Luni 10.05.2021, orele 22:00, in functie de trafic, la Piata Victoriei, parcarea centrala.


Ziua 1 (Sambata 08.05.2021)

Pleca din Piata Victoriei la ora 05:30 pe ruta:

Bucuresti - Pitesti - Craiova - Orsova - Dubova

 Odata ajunsi in Dubova, ne începem ziua cu o frumoasa drumetie in masivul Ciucaru Mare ce ne asteapta cu doua puncte de belvedere de unde vom puteam admira Cazanele Mari si Golful Dubova.

Traseul are o dificultate scazuta avand o diferenta de nivel de 300 m si durata totala de aproximativ 3 ore. 

Dupa traseul ramanem echipati cu bocancii si mergem sa vizitam Peștera Ponicova. 

Peștera este formată din mai multe galerii care se unesc și sunt amplasate pe două etaje. Galeria principala face legatura dintre uscat si Dunare, avand 400 m lungime si o denivelare de aproximativ 36 de metri. 

Galeria Concreționată este înaltă de 22 de metri și comunică cu Sala Mare care ajunge la o lungime de circa 100 de metri, o lățime de 50 de metri și o înălțime de aproximativ 32 de metri. Drumul poate continua către Galeria Scării sau mai apoi către Galeria cu Argilă, unde curioșii au ocazia să descopere stalagmite izolate, diverse coloane si domuri.

 Seara ne vom caza la o pensiune rustica din Dubova in camere duble si triple.Ziua 2  ( Duminica 09.05.2021 )

Servim micul dejun si mergem sa descoperim lumea satului de munte.

Ne aventuram astfel într-o lume veche, pe cale de dispariție, în care simplitatea și datina veche încă au o importanță majoră.

Cătunul Ineleț formează satul Scărișoara împreună cu Gura Iuții, Țațu și Crouri, el se află în topul celor mai izolate locuri din țară putând fi accesat doar pe scări puse de localnici în ani ’70 și pe o cărare ce începe la km 22 distanță față de Băile Herculane. Localnicii preferă scărițele deoarece drumul este mai scurt și aproape de oraș. Drumeția ne duce într-un paradis de dincolo de scărițe unde omul conviețuiește în echilibru perfect cu natura, peisajele sunt de vis și unde te simți mai aproape de cer. Traseul începe la baza râului Cerna pe care îl traversăm de pe drumul național 67D, apoi urcăm pe o potecă șerpuită până la scări, acestea sunt construite din 4 scări mari cea mai abruptă fiind ultima, plasată la un unghi de 90°. Aceste scări fac legătura cu ”lumea de dincolo” și ne duc mai aproape de cătunul Ineleț. Drumeția în sine îți oferă un peisaj de splendoare în care poți admira munții Mehedinți și munții Cernei în același timp. Pe parcursul potecilor localnicii au construit bănci pe care ne putem odihni și citi mesajele scrise menite să te motiveze să continui. Odată ajunși pe creastă putem admira peisajele și Biserica, urmând a merge către cătunul Ineleț și a descoperi cum trăiesc sătenii în acest rai natural de dincolo de scări.

Seara revenim in Dubova pentru cazare si cina!

Traseu: Baile Herculane - Podul peste Cerna -  Scarite Inelet - Catunul Inelet si retur

Durata: aproximativ 6-7 ore.

Dificultate: Usor/Mediu

 

Ziua 3 ( Luni 10.05.2021 )

 Dupa micul dejun, mergem sa facem o plimbare cu  barca in care vom vizita cele mai importante obiective turistice de pe Clisura Dunarii.

 Vom admira Chipul lui Decebal ce masoara 55 de m si este cea mai inalta sculpura din Europa. Ea a fost construită în decursul a 10 ani, între 1994 și 2004, cu ajutorul a 12 sculptori-alpinisti.

Un alt obiectiv turistic important al zonei este Tabula Traiana, o placă de marmură care datează din perioada primului război dacic.

Mai departe ne intreptam catre alte două atracţii turistice, respectiv Grota Veterani, de unde armatele austro-ungare trăgeau cu tunurile în corăbile turceşti, şi Peştera Ponicova, cea mai mare peșteră de pe întreg Defileul Dunării care oferă galerii spectaculoase, populate de lilieci şi căi de acces pe Dunăre sau pe uscat, cu grad de dificultate medie.

Dupa o placută plimbare cu barca pe Dunare, vom face un traseu de dificultate usoara cu o durata de aproximativ 2 ore in masivul Ciucarul Mic de unde vom avea o superba priveliste catre Clisura Dunarii si masivul Ciucarul Mare.

Dupa frumosul traseu ne indreptam spre casa, dar nu inainte de a ne opri să vizitam orasul Drobeta Turnu Severin si Cetatea Severinului.

 

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uită niciodată!

 

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te!   Împreună cu DCR Adventures.Prețul: 490 RON

Pret Adventures Club Member: 441 RON (vezi regulamentul Adventures Club aici)

**ACCEPTAM PLATA CU TICHETE/VOUCHERE/CARD DE VACANTA**

**Rezervarea se face prin plata unui avans de 290 RON, restul de plată se va efectua astfel:

  - 200 RON pana la 05 Mai 2021

 

*Pretul include

 • Transport cu autocar/minivan
 • Cazare pensiune  in camere duble si triple
 • Mic dejun
 • Ghid national si montan
 • Insotitor grup
 • Asistenta pe tot parcursul excursiei

 

*Pretul nu include:

 • Mesele
 • Intrarile la obiective
 • Plimbarea cu barca - 35 lei
 • Alte cheltuieli personaleGrup minim de participanti: 8

Grup maxim de participanti: 18

 

 

* Termen de plata: 05.05.2021,in limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

* Te rugam sa completezi acest camp

Acord de prelucrare al fotografiilor si clipurilor video efectuate cu turistul in aceasta excursie de catre agentia de turism DCR Adventures, in vederea postarii pe site-ul www.dcradventures.ro si pe conturile de social media ale agentiei.

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.
Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

 

Social Media

Plata Online

 • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.