Circuite

Paste in Apuseni

 

Minivacanța de Paște este motivul perfect pentru o ieșire în aer liber. Vrei să petreci Paștele într-o atmosferă tradițională? Te invităm să descoperim împreună una dintre cele mai interesante și ofertante destinații turistice de la noi din țară: Munții Apuseni.

Vom vizita obiective precum: Muzeul Astra, Muzeul Aurului din Brad, Drumeție la Lacul Tarnița, cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasă, un aven impresionant, dar și Roșia Montană.

Daca ți-am atras atenția, mai jos vei putea regăsi programul nostru detaliat 😊

 

Ziua 1 – Vineri, 30 aprilie 2021

Ne vedem la ora 05.30 in Piata Victoriei, parcarea centrala si pornim la drum pe ruta Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Sebes-Garda de Sus. Ne oprim in Dumbrava Sibiului si vizitam un loc ideal pentru pastrarea spiritului romanesc autentic asezat intr-un adevarat paradis, mai exact Muzeul Astra. Acesta se intinde pe o suprafata de 96 ha, din care expozitia propriu-zisa ocupa 42 de hectare. De asemenea, despre Muzeul Astra se spune ca ar fi cel mai mare muzeu din aer liber din Europa, unii punandu-l inaintea lui Skansen din Stockholm.

Ne continuam calatoria spre localitatea Brad pentru a vizita Muzeul Aurului cu o colectie unica in Europa. Muzeul, fondat în urmă cu 100 de ani, aparține de MINVEST Deva și deține mai bine de 2.000 de exponate de pe toate continentele lumii. Poate cele mai importante piese, însă, sunt cele din aur nativ, provenite chiar de aici, de “acasă”, din Munții Metaliferi. De altfel, zona de nord a județului Hunedoara și partea sudică a județului Alba cuprind zeci de exploatații aurifere, unele datând chiar din vremea dacilor și a romanilor. Puțină lume știe că zăcămintele de aur din Munții Metaliferi au pus, de altfel, România în top în clasamentul țărilor cu resurse inestimabile de aur de pe continent. Vizitat încă din 1912, colecția cuprinde piese arheologice descoperite în zona Brad-Criscior, care dovedesc urme de locuire umană de mai bine de 5.000 de ani, dar și acțiuni de extragere a aurului din mine vechi de 2.000 de ani.

Apoi, ne indreptam spre cazare la Pensiunea Mama Uta. Seara vom servi cina, vom sta la povesti si ne vom juca diverse jocuri de societate.

 

Ziua 2 – Sambata, 1 mai 2021

Dupa servirea micului dejun, ne imbarcam in autocar si pornim la drum cu destinatia: Tarnita – Piatra lui Lucaci.

Traseul parcurs: Barajul Tarniţa - Piatra lui Lucaci - Barajul Tarniţa

Durata traseului: 5 h

Lungimea traseului: 12 km

Traseu tip circuit cu o diferenta de nivel de aprox. +/- 700 m.

 

Ziua 3 – Duminica, 2 mai 2021

Dupa servirea micului dejun, ne imbarcam in autocar plini de energie pentru ca vom avea de parcurs doua frumoase drumetii.

Prima drumetie va fi la Groapa Ruginoasa si va dura aproximativ 2 h (dus-intors), avand un nivel de dificultate usor spre mediu.

Groapa Ruginoasa un fenomen geologic natural, mai exact o ravena de peste 600 de metri diametru si 100 de metri adancime. Aceasta face parte din Parcul Natural Apuseni și reprezintă o vale cu versanți abrupți, formată prin eroziune de șuvoaie (ravinare) ceea ce a determinat apariția stratelor de cuarțite (de culoare roșu-violaceu), conferind zonei (din punct de vedere peisagistic) un aspect aparte.

Cea de-a doua drumetie va fi la Cascada Varciorog, o spectaculoasa cadere de apa de peste 15 metri inaltime situata intr-o padure de conifere la poalele Varfului Piatra Graitoare. Traseul are o lungime de aprox. 10 km si o durata de aprox. 3 h.

 

Ziua 4 – Luni, 3 mai 2021

Dupa servirea micului dejun, ne pregatim bagajele si plecam spre casa pe ruta Garda de Sus – Rosia Montana – Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti.

In drumul nostru spre casa, ne vom opri sa vizitam: un aven impresionant - un întreg ansamblu de peisaje încă neatinse de mâna omului, aşadar vă puteţi imagina cu uşurinţă cât de verde, de sălbatic şi de provocator e accesul spre peşteră. 

Lasam aceasta ”minune a lumii” deoparte si ne indreptam spre Rosia Montana pentru a vizita Muzeul Mineritului. Înființat între 1970 și 1979, în incinta fostei exploatări aurifere, muzeul oferă trei secțiuni diferite, în egală măsură inedite, prezentând tezaurul tehnic cules de-a lungul a zeci de ani de conservare și săpături arheologice. Mai exact, galeriile romane, medievale și moderne, fiind singurele din lume ce pot fi vizitate in situ (adică în mediul lor natural). Excelenta lor conservare e datorată ventilației naturale și a înclinației pereților subterani, care au permis autosusținerea labirintului de galerii, din care 150 m sunt amenajați turistic.

Dupa vizitarea acestui ultim obiectiv ne reintoarcem acasa mai bogati in experiente pe care cu siguranta nu le vom uita niciodata.

 

Plecare: Vineri, 30.04.2021, ora 05.30 cu minivan/microbuz/mașină, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

 

Întoarcere: Luni, 03.05.2021, orele 22:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

 

Durată: 4 zile, 3 nopți

Prețul: 750 RON/persoana

  • Preț Adventures Club member: 675 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)
  • **ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**

 

**Rezervarea se face prin completarea formularului de pe site și plata unui avans de (350RON/persoana) pana la data de 26.02.2021.

 

Diferența va fi achitată astfel:

  •  pana la 26.03.2021 (200RON/persoana)
  •  pana la 26.04.2021 (200RON/persoana)

 

 

*Include

✓ Ghid Național

✓ Transportul cu autocar

✓ Cazare 3 nopți în camere duble la Pensiunea Mama Uța din Gârda de Sus

✓ Mic dejun inclus* Nu include

√ Intrările la obiective

Masa festivă de paste (aperitiv, ciorba, friptura, desert, open bar) (150 RON)

√ Alte cheltuieli personale

 

Numar minim de participanti: 20
Notă

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!*

 

 

* Termen de plată: 26.04.2021, în limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

* Te rugam sa completezi acest camp

Acord de prelucrare al fotografiilor si clipurilor video efectuate cu turistul in aceasta excursie de catre agentia de turism DCR Adventures, in vederea postarii pe site-ul www.dcradventures.ro si pe conturile de social media ale agentiei.

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.
Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

 

 

Social Media

Plata Online

  • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.