Circuite

Petrecere Medievala

 

Oameni buni, poftiți cu mic cu mare la petrecerea medievala cu cavaleri și domnite de la Casa Romantic din Sovata, organizata de către DCR Adventures și Cavalerul Romulus.

Strângerea se da în Piața Victoriei la orele 06.00 în data de 27.02.2021, iar deplasarea se va face cu autocar/microbuz/minivan.

Drum lung ne așteapta pana la destinatia finala, iar primul obiectiv la care vom poposi este Cetatea Rupea care este printre cele mai vechi vestigii arheologice din țara noastră. Primele așezări omenești datează din anii 5.500-3.500 î.H, însă prima atestare documentară datează din anul 1324, când sașii s-au răsculat împotriva regelui Ungariei și s-au refugiat în interiorul cetății. Ridicată pe Dealul Cohalmului, cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificație și refugiu pentru satele din zonă. Cetatea Rupea a avut o așezare strategică, la îmbinarea drumurilor între Transilvania, Moldova și Țara Românească.

Cea de-a doua oprire va fi in orașul Odorheiu Secuiesc pentru un tur ghidat în care vom cunoaste cele mai importante obiective turistice din oras. După turul ghidat, mare ospăț ne așteaptă la unul dintre restaurantele din centrul orasului. Dacă vremea ne va permite, tot în orasul Odorheiu Secuiesc, vom vizita si “Parcul Mini Transilvania”, singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor cladiri istorice din Romania. Mai multe dintre aceste clădiri fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Spre după amiază ajungem în Sovata unde vom face o plimbare prin statiune si vom urca la un punct de belvedere, care ne oferă o priveliste superbă asupra împrejurimilor.

 

În jurul orei 19:00 vă vom pofti să îmbrăcați straie medievale și apoi să pășiți câteva ore în decorul și atmosfera romantică a vremurilor de demult.

Cei mai înzestrați oaspeți cu talente actoricești, din alaiul domniilor voastre, vor juca în scenete vesele și vor binedispune întreaga asistență.

Petrecerea medievală se va desfășura pe durata a 4-5 ore și include masa, dansul și multă bună dispoziție și distracție.

Un meniu potrivit si vinul servit in pocale vor face seara și mai frumoasă!

 

Duminică vom servi micul dejun la pensiune și apoi vom merge să vizităm Salina Praid - cea mai mare salină din Romania.

Salina Praid, minunea săpată în sarea din adâncuri, este unul dintre cele mai încântătoare locuri din Translivania. Povestea salinei începe în vremea romanilor. Mai apoi, secuii și sașii au coborât și mai mult în adâncuri. De la un secol la altul, din truda oamenilor s-a născut un adevărat oraș subteran. Amenajat acum cu un parc de aventură, un restaurant şi o biserică.

De la Praid, vom merge către satul Criseni, unde vom vizita gospodaria lui Szőcs Lajos, a cărui familie de trei generaţii se ocupă de fabricarea de pălării de paie. 

Primul Muzeul de Paie din țară a fost înfiinţat într-o casă ţărănească tradiţională renovată. În prima încăpere pot fi văzute toate modelele de pălării de paie din ţară, în încăperea din mijloc sunt amplasate diferite obiecte de uz şi decoraţie, iar în ultima încăpere este prezentată tehnica de fabricare a pălăriilor de la seceratul paielor până la pălăria gata făcută. Tot aici poate fi văzută şi chiar încercată cea mai mare pălărie purtabilă din ţară, cu diametrul de doi metri şi greutatea de 2,65 kg. La fabricarea ei s-au folosit 500 m de împletitură de paie şi 1,5 km de aţă.

În curtea Muzeului, vom putea admira o extraordinară colecţie. Mai mult de 600 de pietre sculptate de natură, având forme deosebite, ca de exemplu: raţă, porumbel, şapcă etc. Tot în curte se găseşte şi o pălărie de cinci metri.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată! 

 

Plecare: Sambata, 27.02.2021, ora 05:30 cu minivan/microbuz/autocar, in functie de numarul de participanti, din Piata Victoriei, parcarea centrala.

 

Intoarcere: Duminica, 28.02.2021, orele 22:30, in functie de trafic, la Piata Victoriei, parcarea centrala.Prețul: 390 RON

Pret Adventures Club Member: 351 RON (vezi regulamentul Adventures Club aici)

**ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**

 

Rezervarea se face prin plata integrala a excursiei

 

Pretul include:

Transport cu autocar/microbuz/minivan

Cazare la Casa Romantic in camere duble si triple

Mic dejun

Petrecere si cina medievala

Ghid National

Insotitor grup

Asistenta pe tot parcursul excursiei

 

Pretul nu include:

Alte mese, decat cele specificate

Intrarile la obiective

Turul ghidat in orasul Ordoheiul Secuiesc - (pretul va fi stabilit in functie de numarul de participanti, aproximativ 15-20 de lei/pers)

Alte cheltuieli personaleGrup minim de participanti: 16

 

 

 * Termen de plata: 24.02.2021,in limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

Ups, ne pare rau, pentru aceasta excursie nu mai sunt locuri disponibile!


Social Media

Plata Online

  • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.