Circuite

Circuit in Bucovina

 

Bucovina este printre cele mai atractive și frecventate zone turistice de la noi din tara, fiind cunoscută pentru folclor, costume, mobilier și olărit. Regiunea a devenit faimoasa și pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le deține, unice în Europa datorită picturilor religioase deosebite. Realizate la inițiativa lui Petru Rares, inițial pe pereții interiori și extinse apoi la exterior, picturile impresionează prin accentul pus pe detalii și cromatică!

Daca iubesti cultura și istoria, îți place mancarea traditionala și cauți relaxare în natura, atunci Bucovina te așteaptă cu brațele deschise!

 

Plecare: Sambata 28.11.2020, ora 06.00 cu Minivan/microbuz, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrala.

 

Întoarcere: Marți 01.12.2020, orele 23:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrala.

 

Durata: 4 zile, 3 nopți

 

Ziua 1 - 28.11.2020

Ne vom intalni foarte devreme în București,pentru a pleca spre Suceava unde  vom vizita Cetatea de scaun, Monument UNESCO,  fiind asediată de mai multe ori, dar niciodată cucerită, motiv pentru care a intrat în istorie.

În a doua parte a zilei ne vom îndrepta spre Câmpulung Moldovenesc unde ne vom caza la Pensiunea Dor de Codru și acolo unde vom servi și cina.

 

Ziua 2 - 29.11.2020

Începem la ora 07:00, odată cu servirea micului dejun. Va fi o zi plina in care ne vom plimba cu mocanita cu aburi, timp de 3 ore, intre localitatile Moldovita si Argel, apoi vom vizita Manastirea Moldovita, ctitorita în anul 1532 de către Petru Rares, si Mănăstirea Sucevita ctitorita in anul 1581 de către Mitropolitul Gheorghe Movila. Ambele biserici se afla în patrimoniul UNESCO din anul 1993. În drumul spre cazare vom opri în localitatea Marginea, singurul loc din România unde gasim ceramica neagra. De aici ne putem achizitiona suveniruri sau cadouri interesante pentru cei dragi.

În jurul orei 20.00 vom servi cina la cazare.

 

Ziua 3 - 30.11.2020

Vom servi micul dejun și vom ramane in Campulung Moldovenesc pentru a vizita Muzeul Arta Lemnului. Acesta cuprinde un bogat patrimoniu ce contine peste 15.000 de exponate din lemn, fiind printre puținele de acest gen din Europa!

Următoarea oprire va fi la Muzeul Lingurilor de lemn, unde vom regasi peste 6000 de exponate de colecție, diferite tipuri de linguri de lemn adunate din întreaga lume.

Vom continua ziua cu vizitarea  Mănăstirea Humor, ctitorită în anul 1530 de către marele logofat Toader Bubuiog, apoi tot în Gura Humorului vom vizita Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina.

Vom continua drumul către Mănăstirea Voronet, numita și “Capela Sixtina a estului” una dintre cele mai valoroase ctitorii a lui Ștefan cel Mare, ridicată în doar 3 luni și 3 saptamani, fiind un record absolut în acele vremuri.

În jurul orei 19.00 vom servi cina la cazare.Ziua 4 - 01.12.2020

Servim micul dejun la pensiune și ne vom pregăti de plecare.

În drumul nostru spre casa, vom vizita Cetatea Neamțului, aflată la marginea orașului Targu Neamt. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare.

Urmatoarea noastra oprire va fi la Manastirea Neamt, ctitoria lui Petru I Musat, care este cel mai mare și vechi asezamant monahal din Moldova. 

Ultimul obiectiv turistic ne va aduce aminte de copilaria noastra si a lui Ion Creanga. Ne vom opri sa vizitam Humulestiul atat de drag lui Ion Creangă.

 

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

 

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures.

 

Obiective turistice vizitate:

 • Cetatea de scaun a Sucevei,
 • Plimbare cu mocanita,
 • Manastirea Moldovita,
 • Manastirea Sucevita,
 • Muzeul arta lemnului,
 • Muzeul lingurulor de lemn,
 • Manastirea Humor,
 • Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina,
 • Manastirea Voronet,
 • Cetatea Neamtului,
 • Manastirea Neamt,
 • Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti. • Prețul: 750 RON
 • Preț Adventures Club member: 675 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)
 • **ACCEPTAM VOUCHERE/TICHETE DE VACANTA**

 

**Rezervarea se face prin completarea formularului de mai jos si plata unui avans de 40% ( 300RON)

Diferenta va fi achitata astfel:

 • 30% pana la 30.10.2020 ( 225RON)
 • 30% pana la 20.11.2020 ( 225RON)

 

*Include

✓ Ghid National

✓ Transportul cu autocar/midiautocar

✓ Cazare 3 nopți în camere duble si triple la pensiunea Dor de Codru din Campulung Moldovenesc

✓ Demipensiune (mic dejun + cină)* Nu include:

√ Intrările la obiective

√ Plimbarea cu mocanita

√ Alte cheltuieli personaleNr. minim de participanti: 12

Nr. maxim de participanti: 16

 

Notă

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

 

* Termen de plată: 20.11.2020, în limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

Ups, ne pare rau, pentru aceasta excursie nu mai sunt locuri disponibile!

 

 

 

Social Media

Plata Online

 • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.