Circuite

Circuit Armenia & DCR Adventures

 

Va invitam intr-un circuit inedit, plin de drumetii montane si peisaje spectaculoase pe care le vom putea admira de pe varfurile  Azhdahak (3597 m) si Aragats Southern (3887m) aflate in tara cu  una dintre cele mai vechi civilizatii din lume: Armenia.

Inzestrata cu o remarcabila bogatie culturala, Armenia este primul stat din lume care a adoptat crestinismul ca religie oficiala in anul 301 d.Hr. Armenii se considera descendentii directi ai lui Noe.

Putine natiuni au istorii atat de complexe si tragice ca Armenia. Insa, tocmai aceasta istorie plina de controverse, cultura bogata si natura generoasa sunt elemente care o recomanda turistilor.

Va invitam alaturi de noi sa ne bucuram impreuna de frumusetile oferite de aceasta tara!

 

Perioada: 18 - 26 August 2020

Durata: 9 zile, 8 nopti

 

Ziua 1 ( 18-19.august.2020)

Întâlnire cu reprezentantul agenției de turism DCR Adventures la Aeroportul Henri Coandă la ora 19:00, la ghișeul de check-in al companiei Turkish Airlines. Plecare către Tbilisi cu compania Turkish Airlines (21:10 > 05:25, vom face o escala de 2 h 25 mint in Istanbul).

Ajunși pe Aeroportul Internațional Tbilisi, vom face  transfer în satul Haghpat, Armenia. Aici ne cazam si după câteva ore de somn, începem  ziua vizitând complexul mănăstirii Haghpat (976 AD). Dupa vizita complexului mănăstirii Haghpat drumul ne va duce către un alt exemplu de arhitectură armenească - Sanahin (966 d.Hr.). Ambele mănăstiri sunt înscrise în lista patrimoniului mondial UNESCO, au fost construite în aceeași epocă și ambele au jucat un rol important în viața spirituală și culturală din Armenia. Două mănăstiri simbolizează cea mai mare înflorire a arhitecturii religioase armene, stiluri unice dezvoltate dintr-o îmbinare a elementelor arhitecturii ecleziastice bizantine și arhitecturii tradiționale vernaculare din regiune. După drumeția de aproximativ 3 h la cele doua manastiri ne indreptam catre satul Dsegh unde ne vom caza si vom servi cina.

Info drumetie:

Distanta parcursa - 8.5 km

Durata: aprox 3 ore

Diferenta de nivel: urcare ↑364m, coborare ↓349m

 

Ziua 2 - (20 august)  - Sat Odzun– Drumetie din Odzun la Kobayr – Dilijan

 

Mic dejun. Dimineața vom vizita Biserica Odzun, construită în jurul secolului V-VII. Începem drumeția de la biserică până la canionul râului Debed. Acest canion fascinant este la 350 de metri adâncime. Pe parcursul drumetiei vom călători printr-un defileu uluitor dupa care vom trece de mănăstirea abandonată din Horomayr. Aici ne asteapta o  priveliște uimitoare asupra defileului și a satelor din jur. În finalul drumeției, vom vizita o altă capodoperă a arhitecturii armene, Mănăstirea Kobayr.

 

Numele „Kobayr” înseamnă „peșteră” și acest lucru se datorează faptului că există multe peșteri în zona din jurul mănăstirii. Drumeția noastra de azi se va termina  în satul Tumanyan de unde ne vom indrepta catre Dilijan unde ne vom caza si servi cina.

 

Info drumetie

Distanta parcursa: 11 km

Durata: aprox 4 h

Diferenta de nivel: urcare ↑187m, coborare ↓458m

 

Ziua 3 (21 august 2020) - Dilijan – Drumetie de la Lacul Parz la Gosh – Lacul Sevan – Yeghegis

 

Ne trezim de dimineata, servim micul dejun dupa care ne punem la drum.

Nu departe de Dilijan, există un mic si frumos lac numit  Lacul Parz (Lacul de cristal), care se află în Parcul Național Dilijan la 1330 m deasupra nivelului mării.

 Începem drumeția noastra de azi din lacul Parz până în satul Gosh.

 Poteca ne va conduce prin păduri și câmpuri alpine.

La sfârșitul drumeției, vom ajunge la impresionantul complex monastic din Goshavank (secolul XII - XIII), care a rămas în condiții relativ bune și adăpostește, de asemenea, unul dintre cele mai bune exemple din lume de khachkar (pietre încrucișate).

Pentru ca ziua nu se termina aici si mai avem multe de vazut, ne vom indrepta catre următoarea destinație.

Lacul Sevan, cel mai mare lac din Armenia si unul dintre cele mai mari lacuri de mare altitudine de apă dulce din lume. Acest imens lac de munte este situat la o altitudine de aproximativ 1.900 de metri deasupra nivelului mării.

Mai departe vom continua drumul nostru spre satul Yeghegis unde vom servi cina si ne vom caza peste noapte.

 

Info drumetie

Distanta parcursa: 7 km

Durata: aprox 3 h

Diferenta de nivel: urcare ↑231m, coborare ↓337m

 

Ziua 4 – (22 august 2020) Yeghegis – Smbataberd – Tsakhats Kar – Noravank Monastery – Areni cave – Yerevan

 

Servim micul dejun dupa care începem drumeția noastra fix de la hotel.

Azi traseul ne conduce spre fortăreața Smbataberd fondată în secolul al V-lea, dar stabilită și puternic fortificată în secolele IX - X. Cetatea a primit apă dintr-o conductă subterană de lut care ducea de la mănăstirea Tsakhats Kar.

 Lasam in urma fortareata si ne continuam drumeția către mănăstirea Tsakhats Kar (sec. 10), decorată cu splendide khachkars (pietre încrucișate), pe flancul muntelui. Mai departe continuăm drumeția spre satul Yeghegis, unde drumeția noastra se va termina.

Ne continuam ziua si facem o vizita la mănăstirea Noravank ce dateaza din secolul al XIII-lea. (înseamnă „Mănăstirea nouă”) si este o capodoperă a arhitecturii armene, fiind situată într-un defileu îngust și înconjurată de stânci înalte.

Mai departe vom vizita peștera Areni-1, unul dintre cele mai rare și mai bine conservate monumente târzii din Chalcolithic (epoca de cupru) din Caucazul de Sud. Studiul efectuat aici ne oferă șansa de a înțelege nu numai particularitățile culturii materiale din mileniile 5-IV Î.C., dar ne va arata, de asemenea, că producția de vin în Armenia are cel puțin o istorie de 6.000 de ani!

Dupa ce vom termina cu vizita pesterei Areni ne indreptam spre capitala Armeniei, Yerevan, unde vom servi cina si ne vom caza.

 

Ziua 5 (23 august 2020) Muntii Geghama –Drumetie pe Varful Azhdahak  – Seara in Yerevan

Ziua cea mare a sosit, ne trezim de dimineata, servim micul dejun si ne pregatim pentru o experienta de neuitat.

Astazi vom ajunge la altitudinea de 3597 m!

Pentru ca ziua sa fie si mai incitanta deplasarea de azi o vom face cu masini de teren pana in Muntii Geghama, unde vom ajunge cu ele la altitudinea de 3000m. De aici, vom începe să mergem spre cel mai înalt vârf din munții Geghama, Azhdahak, care este de 3,597 metri.

După drumeția  de aprox 3-4 ore și 600 de metri diferenta de nivel, vom ajunge pe vârf, ceea ce ne va oferi priveliști frumoase asupra Muntelui Ararat, Lacul Sevan, Munții Geghama și Muntele Aragats.Pe varf vom face o mică pauză pentru a servi  prânzul inconjurati de un peisaj fascinant. Dupa ce servim vom pranzul si vom admira priveliștile, coboram la punctul nostru de plecare, de unde vom merge spre Erevan.

Seara vom face o plimbare pentru a descoperi capitala  Armeniei.

 

Info drumetie

Distanta parcursa: 10 km

Durata: aprox 6 ore

Diferenta de nivel: urcare ↑689m,coborare ↓689m

 

Ziua 6 (24 august 2020 ) - Yerevan – Aragats Southern summit – Dsegh

 

Mic dejun.Dupa ce am descoperit o parte frumoasa si fascinanta a Armeniei si am ajuns la altitudinea de 3597 m, azi ridicam stacheta, urcand si mai sus, la altitudinea de 3887 m, Varful Sudic al muntelui Aragats.

Ne indreptam spre Lacul Kari (Lacul de piatra)aflat pe versanții Muntelui Aragats, format în cea mai mare parte din gheață și zăpadă. Aragats (cel mai înalt munte din Armenia) are zone sub-alpine și alpine, precum și 4 vârfuri (nordul este cel mai înalt, 4090 m) și unul dintre cele mai mari cratere din lume, creat de o erupție a vulcanului în trecutul îndepărtat.

De la Lacul Kari vom incepe să urcam spre vârful sudic (3887m) al muntelui.

Culmea Aragats este acoperită de zăpadă până la mijlocul lunii iulie.

După ce vom  termina drumeția, ne indreptam spre satul Dsegh, unde ne vom caza si servi cina.

 

Info drumetie

Distanta parcursa: 12 km

Durata: aprox 6 h

Diferenta de nivel: urcare ↑694m, coborare ↓694m  

 

Ziua 7 (25 august 2020 ) Drumetie la biserica Bardzrakash si “Sirun Khach” cross-stone – transfer in Tbilisi

 

Mic dejun. Ultima zi in Armenia o incepem si cu o ultima drumeție din satul Dsegh. Drumetia noastra de azi ne va duce  printr-o pădure locală, unde poteca

ne duce până la principala autostradă regională dupa care se întoarce în sat

urmând o frumoasă vale fluvială. După o drumeție de aproximativ 3 km, vom ajunge la ruinele Manastirii Sf. Bardzrakash unde vom găsi uimitoare sculpturi din piatră medievală. Aici vom face o buclă și vom reveni pe platoul Dsegh și vom vedea piatra încrucișată numit „Sirun Khach”. Odata ce vom termina drumeția, vom  merge la Tbilisi, Georgia, unde ne vom caza si vom face o plimbare nocturna prin capitala Georgiei.

 

Info drumetie

Distanta: 12 km

Durata: aprox 5 h

Diferenta de nivel: urcare ↑590m, coborare ↓590m

 

Ziua 8 (26 august 2020)

Rămas bun, Armenia! Transfer la aeroport.

Dupa zbor, revenim acasa mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

 

Echipament obligatoriu:

- Bocanci (exclus cizme de oraș)

- Parazapezi (optinal, dar recomandam să aveti)

- Pantaloni drumetie (exclus blugi)

- Rucsac

- Tricou sintetic (cele de bumbac mențin umiditatea si nu sunt

indicate)

- Polar (se accepta si un pulover)

- Geaca

- Caciula

- Manusi

- Ochelari de soare

- Crema de protectie solara

 

Pret: 1120 EURO

Vii cu 3 prieteni ai reducere 50 euro, rest plata 1070EUR

Vii cu 6 prieteni ai reducere 100 euro, rest plata 1020EUR

 

Pret Adventures Club member: 1064 EUR/persoana

Detalii despre programul de fidelizare Adventures Club aici: http://dcradventures.ro/index.php/ro/adventures-club

 

Tariful include:

 • Bilet de avion  Bucuresti-Tibilisi si retur, cu escala la Istanbul, compania Turkish Airlines.
 • Bagaj de mana 8 kg, dimensiunea 23x40x55 + bagaj de cala max 20kg
 • Insotitor de grup
 • Transfer si transport acreditat turistic conform itinerariului
 • 1 noapte în hotel în Haghpat, camera dubla (Qefilyan Hotel sau Gayane Hotel)
 • 2 nopți la hotel în Dsegh, camera dubla (Concept Hotel by COAF)
 • 1 noapte în hotel în Dilijan, camera dubla (Toon Armeni, Popock sau similar)
 • 1 noapte în hotel în Yeghegis, camera dubla (Hotel Arevi sau Lucy Tour Hotel)
 • 2 nopți la hotel în Yerevan, camera dubla (Hotel Cascade, Kantar Hotel sau similar)
 • 1 noapte în hotel la Tbilisi, camera dubla
 • 2 ghizi vorbitori de limbă engleză
 • Mese: 7 mic dejun, 7 prânzuri, 7 cine
 • Transport Mașini 4x4 în Munții Geghama
 • Pranz  în Munții Geghama
 • Intrarile la obiective

 

*Nu include

- Alte cheltuieli personale

- Asigurarea medicala

 

Numar minim de participanti: 15

Numar maxim de participanti 20

 

**Nota**

In cazul in care numarul participantilor este intre 10-14 pentru a se tine excursia se adauga un cost de 100 EURO/Persoana, in caz contrar excursia se anuleaza si suma se ramburseaza.

 

***NOTA***

*In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;

 **ACTE NECESARE**:

 • Pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

 

Rezervarea se face prin completarea formularului de mai jos si plata avansului (280 EUR) pana la data de 24.04.2020, restul de plata se va efectua astfel:

 • 280 EUR pana la 25.05.2020
 • 280 EUR pana la 26.06.2020 
 • 280 EUR pana la 27.07.2020

 

* Termen de plata: 27.07.2020, in limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

* Te rugam sa completezi acest camp

Acord de prelucrare al fotografiilor si clipurilor video efectuate cu turistul in aceasta excursie de catre agentia de turism DCR Adventures, in vederea postarii pe site-ul www.dcradventures.ro si pe conturile de social media ale agentiei.

Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.

 

 

Social Media

Plata Online

 • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.