Circuite

Circuit Serbia 4 nopti


Pentru această toamna va propunem un frumos circuit în țară vecină Serbia. Aceasta este 
o țară mică, în Peninsula Balcanică, una dintre cele mai accesibile destinații din Europa pentru a fi vizitată, o țară care oferă numeroase atracții și experiențe pentru cei pasionați de călătorii.

Această țară este un amestec de culturi, un loc plin de evenimente, obiective turistice și locuri pitorești.

Iată programul pe care vi l-am pregătit în acest circuit:

 

Plecare: Joi 03.10.2019 ora 05.30, Piata Victoriei

Intoarcere: Luni 07.10.2019, în jurul orei 22.30, in functie de trafic.

 

Ziua 1

București-Cetatea Golubat-Belgrad

Ne îmbarcăm în autocar la ora 05.30, din Piața Victoriei, parcarea centrală și plecam pe ruta Craiova-Drobeta Turnu Severin.

Trecem Dunărea la Porțile de Fier și continuăm drumul pe malul sârbesc al Dunării, până la Cetatea Golubat. Aflată la 4 km de localitatea omonimă, această cetate reprezintă o fortăreață medievală situată pe malul drept al Dunării. Forțarea a fost construită în veacul al XIV-lea și este înscrisă în lista monumentelor culturale de o deosebită importantă ale Republicii Serbia.

În timpul vizitei vom află despre istoria tumultoasă a cetății și vom surpinde în fotografii panorama amețitoare de pe zidurile înalte.

La amiază ajungem în Belgrad unde vom vizită Muzeul Nikola Tesla-muzeul destinat omului care a inventat secolul XXI.

După vizită la muzeu vom merge spre cazare unde ne vom odihni, urmând mai apoi să descoperim într-o plimbare nocturnă câteva dintre principalele obiective pe care ni le oferă capitală sârbă.

 

Ziua 2

Ne trezim devreme pentru a lua micul dejun care ne va pregăti pentru un tur ghidat al principalelor obiective ale unui oraș care are multe de povestit. Printre obiective se numără: Piață Republicii, Teatrul Național, Muzeul Național, Parcul Kalemegdan, Biserica Ruzica,

Vizită noastră continuă în cartierul Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmatre din Paris, cu o puzderie de cafenele și restaurante unde odinioară își făceau veacul scriitori, artiști și actori la sfârșitul secolului  XIX.

Apoi ne vom îndrepta către Catedrala Sf Sava, cea mai impunătoare catedrala ortodoxă din Balcani, incendiată de către turci în 1595 și reconstruită în secolul XXI.

Lăsăm în urmă capitală sârbă și pornim la drum spre o altă destinație din circuit, Drvengrad,un mic oraș montan, unde vom înnopta.

În traducere Drvengrad înseamnă “oraș din lemn”, deoarece întreg orașul a fost construit din lemnul obținut din pădurile de conifere din zona. Drvengrad are o biserica, o bibilioteca, un cinematograf și câteva restaurante și magazine, dar nu este un oraș adevărat. Drvengrad a fost construit de regizorul Emir Kusturica în 2004 pentru filmul sau “Viață este un miracol”.

 

Ziua 3

Servim micul dejun după care ne îndreptăm către localitatea Mokra Gora situată în apropiere pentru a ne bucura de peisajele pitorești surprinse pe traseul oferit de mocănița sarbeasca.

Lăsăm în urmă atmosfera boemă a acestei zone montane și ne îndreptăm către un obiectiv unic în Europa și anume Rezervația Naturală Uvac. Frumusețea acestui canion este dată de meandrele accentuate ale cursului răului. Pentru a ajunge în acest loc impresionant vom străbate un traseu de dificultate scăzută cu o lungime de aproximativ 10 km.

Spre seară ne îndreptăm către cazare, aceasta aflându-se în localitatea Novi Pazar.

 

Ziua 4

Dimineață, după micul dejun, plecăm hotărâți spre obiectivele turistice destinate acestei zile.

Primul dintre ele este Djavolja Varos, în traducere “Orașul Diavolului” care se mândrește cu 202 piramide de pământ, fiecare având între 2 și 15 metri înălțime și cam 4-6 metri lățime.

Priveliștea împreună cu rapida deteriorare a solului i-au inspirat pe localnici să boteze acest extraordinar loc Djavolja Varos, pentru că în credința lor schimbări ca acestea se întâmplă doar atunci când demonii lupta unii contra altora pentru putere. Sunetul ciudat făcut de vânt în această regiune contribuie din plin la acest nume. Murmurul, urletele și suierele ce provin din Djavolja Varos în nopțile cu vânt au speriat populația locală de secole și stau la baza cumplitelor legende.

Lăsăm în urmă acest loc plin de mister și ne îndreptăm spre orașul Nis în care ne vom petrece ultima noapte din circuitul nostru.

În cursul serii, după ce ne cazăm vom porni la pas într-o plimbare în cetatea pe care o găzduiește acest oraș.

 

Ziua 5

Dimineață, după micul dejun ne vom indrepta spre țară cu o scurtă incursiune pe teritoriul Bulgariei, mai exact la Cetatea Belogradchik, o cetate desprinsă parcă dintr-o poveste, așezata în mijlocul unor formațiuni stâncoase spectaculoase.

Cetatea există din secolele 1 – 3 d.Hr., fiind construită de românii care au realizat mai multe drumuri prin peninsula balcanică. Misiunea cetății Belogradchik era una simplă: avea rolul de a controla și păzi drumul de invadatori. Cetatea Belogradchik a continuat să fie folosită în scopuri militare și defensive până în secolul al XIX-lea. Ultimele bătălii date aici au fost în timpul războiului sârbo-bulgar din 1885.

După această vizită ne urcăm în autocar și pornim spre casă pe ruta Vidin-Craiova-București.

 

Plecare: Joi 03.10.2019 ora 05.30, Piata Victoriei

Intoarcere: Luni 07.10.2019, în jurul orei 22.30, in functie de trafic.

 

Durata: 5 zile / 4 nopti

Cost: 1050RON

 

*Include

-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale

-Tur ghidat in Belgrad

-Surpriza din partea Agentiei DCR Adventures

-Cazare 1 noapte in Belgrad, Hotel Belgrade City Hotel 4* sau similar,camere duble si triple

-Cazare 1 noapte in Mokra Gora, Satul lui Emir Kusturica, Mecavnik Resort 4*, camere duble si triple

-Cazare 1 noapte in Novi Pazar, Hotel Emrovic Raj 4*, camere duble si triple

-Cazare 1 noapte in Nis, Hotel Eter 3* sau similar, camere duble sau triple

-4 mic dejun, o cina in satul lui Emir Kusturica la Mecavnik Resort

-Ghid National

-Insotitor grup

-Taxe drum

 

*Nu include

-taxa de oras Belgrad, 1.35 €, 159 rsd (dinari)

-Asigurare medicala

-Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali

-Alte mese care nu sunt incluse în program

 

Grup minim de participanti:20

Grup maxim de participanti:35

 

***NOTA***

Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala - Dinar Sarbesc

*In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei

*Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

**ACTE NECESARE**:

-Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

**Rezervarea se face prin plata unui avans de 40%. Diferența se va achita astfel:

  • 30% pana la 15 august
  • 30% pana la 15 septembrie

 

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.
Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

 

Social Media

Plata Online

  • Sigla PlatiOnline
© 2018 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.