Circuite Externe

Circuit in Pakistan

 

La sfarsit de primavra  va propunem sa vizitam impreuna Valea Hunza in Pakistan, atunci cand natura se trezeste la viata si ne va incanta cu peisaje spectaculoase.

Vom descoperi in Pakistan un teritoriu cu civilizatii vechi, oameni primitori, orase cu culturi diferite, gastronomie excelenta, sosele care serpuiesc printre munti inalti de 7000 si 8000 de metri.

Principala atractie a circuitului nostru o reprezinta Valea Hunza, supranumita si Valea Centenarului, datorită speranţei de viaţă de peste 100 de ani. Este un loc unde imediat ce ai ajuns vei ramane fascinat de frumuseţea incredibilă a peisajului,de puritatea deosebită a apei şi a aerului, precum si de stilul de viaţă al băştinaşilor.

Locuitorii Văii Hunza sunt lipsiţi de „beneficiile” vieţii moderne şi trăiesc într-o armonie perfectă cu natura, fapt care îi fereşte de aproape orice boală. Turiştii care au ajuns să-i cunoască, afirmă că nu au văzut niciodată un băştinaş trist ori neprietenos. Nimeni nu se ceartă cu nimeni, cu toţii  celebrează respectul într-un mod plăcut şi se apără în mod egal.

 

Ziua 1: Bucuresti - Dubai - Islamabad -  16 mai 2022

Ne intalnim in aeroportul Otopeni la ora 13:30 pentru a ne imbarca in avion cu destinatia Dubai. Dupa o escala de aproximativ 6 ore, urcam in avionul operat de catre Emirates cu destinatia Islamabad.Ziua 2: Islamabad -  17 mai 2022

Dimineata ajungem in Islamabad, iar colaboratorii nostri din Pakistan ne vor astepta la aeroport. Vom face transferul catre hotel pentru a lasa bagajele si pentru a ne relaxa dupa zborul lung.

In a doua parte a zilei, vom lua pulsul orasului Islamabad intr-un tur cu autocarul si apoi vom merge in parcul Monal care se afla pe un deal inafara orasului pentru o panorama superba asupra orasului Islamabad. Tot in parcul Monal ne vom intalni cu maimute jucause si buclucase. 

Seara vom servi cina la un restaurant care ofera o priveliste superba asupra orasului Islamabad pe inserat. 

Cazare, hotel de 3* in Islamabad.

 

Ziua 3: Islamabad - 18 mai 2022

Servim micul dejun si ne pregatim pentru a vizita Islamabad, capitala Pakistanului, dar si Rawalpindi.

Islamabad este un oras tanar, modern, aerisit, cu bulevarde mari, construit in anii '60 pentru a deveni capitala tarii, iar in ultimul deceniu a devenit un oras modern cu multe magazine, restaurante si hoteluri.

In Islamabad vom vizita Moscheea Faisal, cea de-a patra cea mai mare moschee din lume și Muzeul Log Versa, unde puteți experimenta toate cele patru provincii, cultura, modul de viață și interacțiunea culturală puternică cu țările vecine ale Pakistanului.

Seara, ne vom intoarce la hotel pentru a ne pregati de adevarata aventura in Pakistan.

 

Ziua 4: Islamabad - Gilgit - Hunza -  19 mai 2022

 

Ne trezim devreme, pentru a incepe adevarata noastra aventura in Pakistan. Mergem la aeroport unde ne vom imbarca in avion pentru zborul Islamabad -Gilgit, iar apoi ne vom continua drumul printre munti, catre Valea Hunza. 

Hunza este situat la nord / vest de râul Hunza, la o altitudine de aproximativ 2.500 de metri. Teritoriul Hunza are aproximativ 7.900 de kilometri pătrați. Aliabad este orașul principal, în timp ce Baltit este un oraș destinație turistică populară datorită peisajului spectaculos al munților din jur, cum ar fi:Ultar Sar, Rakaposhi, Bojahagur Duanasir II, Ghenta, Hunza, Passu, Diran

și Bublimotin, toti peste 6000 m alt.

In drumul nostru dintre Gilit si Hunza vom avea parte de mai multe opriri la diverse puncte de belvedere pentru a ne bucura de privelisti care mai de care mai atrăgătoare.

Dupa-amiaza lasam Hunza in spate si mergem sa ne cazam la Eagle Nest, aflat la altitudinea de 3000 m si care ofera privelisti superbe.

 

 

Ziua 5: Hunza - Gulmit -  20 mai 2022

Ne pregatim bagajale, servim micul dejun si vom continua sa ne deplasam prin Valea Hunza pana in orasul Gulmit, oras aflat la altitudinea de 2408 m.

Odata ajunsi in  Hunza, vom vizita forturile Altit si Baltit si vom putea face cumparaturi din bazarul Karimabad.

In drumul nostru ne vom opri in diverse puncte de belvedere pentru a observa varfuri inalte de peste 7000 m, cum ar fi: Rakaposhi (7788 m) Diran (7200 m ), dar vom face si o plimbare placuta cu barca, pe lacul Attabad. 

Seara ne vom caza si vom servi cina in Gulmit.

 

Ziua 6: Gulmit - Khunjrab - Gulmit - 21 mai 2022

In aceasta zi, vom merge pe autostrada ce leaga Pakistan de China, printre munti inzapeziti, sate pitoresti si Parcul National Khunjrab.

Prima oprire va fi in satul Passu, sat ce se afla foarte aproape de ghetarele Passu si Batura, cel din urma este al 5-lea cel mai lung ghetar nepolar din lume.

Ne vom opri si in orasul Sust, fiind ultimul oras de pe autostrada Karakorum.

Acesta este un oras important pentru Pakistan, deoarece toate transporturile de pasageri si marfuri spre si dinspre China trec prin acest oras.

Drumul nostru ne va conduce pana in estul Pakistanului, prin Parcul National Khunjurab, pana la granita cu China.

Dupa-amiaza ne vom intoarce pe acelasi traseu in Gulmit, unde vom servi cina si ne vom caza.

 

Ziua 7: Gulmit- Fairy Meadows -  22 mai 2022

Servim micul dejun si plecam din Gulmit pentru a ne intalni cu “vedeta Pakistanului”, varful Nanga Parbat (8126 m alt).

Prima noastra oprire va fi la intersecția celor trei lumi, cele mai înalte zone montane: Karakorum, Himalaya și Hindu-Kush, apoi vom continua drumul catre Podul Raikot, poarta de acces catre tabara de baza Nanga Parbat pana in satul Tattu unde ne vom urca in jeep-uri 4x4 pentru un off road de aproximativ 2 ore.

Ulterior vom face o drumetie de 2 -3  ore pana in Fair Meadows, un platou inverzit  aflat la altitudinea de peste 3300 m si de unde vom avea cea mai frumoasa priveliste catre Varful Nanga Parbat.

Dupa-amiaza ne vom caza si vom servi cina in Fairy Meadows. 

 

Ziua 8: Fairy Meadows - Tabara de baza Nanga Parbat. - 23 mai 2022

In aceasta zi, avem ocazia sa ne apropiem si mai mult de Varful Nanga Parbat.

Dupa ce vom servi micul dejun, vom pleca intr-o drumetie de

 aproximativ 8-9 ore pana in tabara de baza Nanga Parbat, aflata la altitudinea de 3900 m.

Dupa-amiaza ne vom intoarce in Fairy Meadows unde vom servi cina.

 

Ziua 9: Fairy Meadows - Gilgit -  24 mai 2022

Dupa micul dejun, vom pleca cu rucsacii in spate intr-o drumetie de 1-2 ore pana in satul Tattu. Acolo ne vor astepta masinile 4x4 pentru a ne duce la podul Raikot, iar apoi ne vom continua drumul catre Gilgit. 

Dupa ce ne vom caza, vom merge sa vizitam Buddha Kargah, un sit arheologic situat în apropierea orașului Gilgit.

Dupa vizitarea acestui obiectiv turistic vom avea timp de relaxare prin oras.

 

Ziua 10: Gilgit - Islamabad - Lahore - 25 mai 2022

Servim micul dejun si cu bagajele facute ne indreptam catre aeroportul din Gilgit pentru un zbor de aproximativ o ora pana la Islamabad.

De acolo ne indreptam catre Lahore, oras cu o populatie de 10.000.000 de locuitori, capitala provinciei Punjab si capitala culturala a tarii. Aici s-a nascut identitatea islamica a Pakistanului.

Se mai spune despre Lahore ca este genul de oras in care oamenii izbucnesc spontan in muzica si dans, iar localnicii spun “Oricine nu a văzut Lahore pur și simplu nu a trăit.”

Dupa ce ne vom caza, vom lua la pas pietele specifice orasului Lahore si ne vom plimba pe stradutele orasului.

 

Ziua 11: Lahore - 26 mai 2022

Ultima zi in Pakistan o vom petrece in inima  orasul Lahore, intr-un tur ghidat in care vom vedea cele mai importante obiective si atracții ale orasului.

 • Fortul Lahore,
 • Moscheea Bashahi, a doua ca marime din Pakistan,
 • Moscheea Wazir Khan,
 • Memorialul Pakistanului din Lahore,
 • Baile Regale,
 • Muzeul Lahore,
 • Gradinile botanice si parcurile orasului,
 • Pietele traditionale,

 

Ziua 12: Lahore - Dubai - Bucuresti -  27 mai 2022

Ne trezim foarte devreme si cu bagajele facute ne indreptam catre aeroportul din Lahore cu destinatia Dubai, unde vom face escala pentru zborul catre Bucuresti.Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

 

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Pretul: de la 1940 euro este valabil doar pentru primii 10 participanti, apoi poate diferi in functie de costul biletului de avion.

Include:

 

 • Biletele de avion Bucuresti - Islamabad, Lahore - Bucuresti cu  Emirates,
 • Bagaj de mana si de cala,
 • Taxe de aeroport,
 • Transport pe toata durata excursiei in Pakistan,
 • 2  Zboruri interne in Pakistan,
 • 10 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*
 • Ghidaj in limba engleza pe toata durata excursiei,
 • Insotitor de grup din Romania,
 • Distractie si buna dispozitie.

 

Nu include:

 

 • Mesele de pranz ( aprox: 10 $/zi),
 • Tips pentru ghizii locali,
 • Intrarile la obiectivele turistice din Islamabad si Lahore ( aprox: 60  $),
 • Viza in Pakistan,
 • Posibil test PCR,
 • asigurarea storno + medicala (va putem ajuta cu oferte);
 • alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri);- pentru rezervare sa achita minim un avans de 700 euro/persoana.

- pana la 15 februarie se achita 700 euro/persoana,

- pana la 01 mai se achita 540 euro/persoana,
Important de stiut:

 

 - Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

 

- platile in Pakistan se fac in moneda locala (Rupie Pakistaneza) se schimba la fata locului din USD sau din EURO.

Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

Invalid Input

* Te rugam sa completezi acest camp

Acord de prelucrare al fotografiilor si clipurilor video efectuate cu turistul in aceasta excursie de catre agentia de turism DCR Adventures, in vederea postarii pe site-ul www.dcradventures.ro si pe conturile de social media ale agentiei.

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.
Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

 

Social Media

Plata Online

 • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.